volg ons op:
100 Rabobank en Kampong balletjes.png 110 Kids Kick-off.png 120 H1.png 125 Klapperboom vanuit spelerstunnel.png 130 D1.png 135 Hockeybal en deel pion.png 140 Buddy Kellerman.jpg 150 BlauwHartTips.jpg 155 Rolstoelers.jpg 160 Terras.png 165 David Harte.jpg 170 Pionnen.png 175 Sproeier.jpg 180 BlauwHartTips.jpg 185 Philip Meulenbroek.jpg 190 clubhuisfotowand.jpg 195 Shirts2.jpg 200 Zonnebril.jpg 210 Jongens op het veld ruggen.jpg
Jeugd
Senioren

Rolstoelhockey

Plezier staat voorop

Bij Kampong Rolstoelhockey staat voor alle leden plezier in de rolstoelhockeysport voorop. Op dit moment zijn er meer dan 70 sporters die, zowel op breedtesport- als topsportniveau, bij Kampong Rolstoelhockey spelen. Daarmee behoort Kampong Rolstoelhockey tot de grotere verenigingen van Nederland.

Ambitieus en vernieuwend
Kampong Rolstoelhockey is ambitieus en vernieuwend en altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor de sporters. Kampong Rolstoelhockey valt onder Kampong Hockey en maakt daardoor deel uit maakt van één van de grootste hockeyverenigingen van Nederland met een rijke historie van hoogtepunten en successen.

Rolstoelhockey is technisch een mooie sport, waarbij Nederland al jaren aan de internationale top staat. Gecombineerd met het hoge speltempo en de inzet van de spelers is rolstoelhockey absoluut een genot om naar te kijken. Rolstoelhockey wordt gespeeld in een sporthal en de wedstrijden vinden plaats op zaterdagen. 
Er wordt dus niet daadwerkelijk op Kampong in Utrecht gespeeld.

Twee groepen: elektrisch en handbewogen
Rolstoelhockey is te verdelen in twee groepen: elektrisch rolstoelhockey ook wel E-hockey genoemd en handbewogen rolstoelhockey ook wel H-hockey genoemd. Om als sporter deel te nemen aan elektrische rolstoelhockey moet je in het dagelijks leven afhankelijk zijn van een elektrische rolstoel. Bij het handbewogen rolstoelhockey hoeft dat niet, daar mag iedereen aan deelnemen dus ook valide personen.

Twee soorten sticks: T- en J-sticks?

Naast de verdeling tussen H-hockey en E-hockey zijn er ook twee soorten sticks. De meeste spelers spelen met een J-stick, ook wel handstick genoemd. Spelers die niet meer met hun handen kunnen spelen, spelen met T-stick. Een T-stick is een stick die de vorm heeft van een hoofdletter T. Deze stick is bevestigd aan de rolstoel. In het H-hockey spelen alle spelers met een J-stick. Een speler in het E-hockey mag zelf kiezen met welke soort stick hij of zij wil spelen. Er is echter één uitzondering: de keeper in het elektrisch rolstoelhockey is verplicht om met een T-stick te spelen. De rolstoelhockeyers spelen met een plastic bal met gaten. Deze is erg licht en dus voor iedereen geschikt.
 
Verdeling in klassen 
Aangezien rolstoelvervoer lastig te regelen en vaak nogal duur is, worden er altijd meerdere competitiewedstrijden op één dag gespeeld (competitiedag genoemd). De gehele competitie bestaat uit verschillende klassen, waarbij het H-hockey landelijk gespeeld wordt. Het E-hockey is in twee delen verdeeld: de twee hoogste klassen spelen een landelijke competitie: de Super-League en de Hoofdklasse. De andere klassen spelen een regionale competitie. 

4 tegen 4 of 5 tegen 5
Zowel E-hockey als H-hockey wordt op twee manieren gespeeld. Alle klassen vanaf de Eerste Klasse en lager spelen vier tegen vier, waarbij het doel tegen de achterkant van het veld staat. In de Super-League en Hoofdklasse strijden de teams vijf tegen vijf. Zij spelen op een groter veld met een doel dat los staat van de achterkant van het veld. De grootte van het veld wordt altijd aangegeven door balken. De doelen verschillen ook, bij het handbewogen rolstoelhockey is het doel hoger dan bij het elektrische rolstoelhockey.

Informatie of lid worden?
Wil je meer weten over Kampong Rolstoelhockey of heb je interesse om lid te worden, stuur dan een e-mail naar [email protected] .


 
Powered by LISA