volg ons op:
100 Rabobank en Kampong balletjes.png 110 Kids Kick-off.png 120 H1.png 125 Klapperboom vanuit spelerstunnel.png 130 D1.png 135 Hockeybal en deel pion.png 140 Buddy Kellerman.jpg 150 BlauwHartTips.jpg 155 Rolstoelers.jpg 160 Terras.png 165 David Harte.jpg 170 Pionnen.png 175 Sproeier.jpg 180 BlauwHartTips.jpg 185 Philip Meulenbroek.jpg 190 clubhuisfotowand.jpg 195 Shirts2.jpg 200 Zonnebril.jpg 210 Jongens op het veld ruggen.jpg
Jeugd
Senioren

UPDATE: Patricia van Manen Lid van Verdienste

Nieuwsafbeelding
Wij zijn er trots op dat Patricia van Manen Lid van Verdienste is geworden van SV Kampong Hockey. Patricia heeft een 21 jarige staat van dienst als vrijwilliger bij ons!
Als lid van de Speedy Wheely’s, het schoolteam van de Mytylschool, werd zij door haar oude sportdocent gevraagd zitting te nemen in het bestuur van de World Games 1988 die in Utrecht georganiseerd werden en waar rolstoelhockey op het programma stond.
Patricia heeft samen met haar sportdocent contact gezocht met Kampong. Deze gesprekken gingen snel, binnen 1 seizoen was het rond (april 1999) En in plaats van alleen E-hockey was er gelijk een handvoortbewogen team, dat trainde op de Hoogstraat in Utrecht onder leiding van Patricia.
 
De eerste officiële bezigheid van de Kampong Wheely’s was de opening van het Griftpark, waar ze een demonstratie gaven in sept 1999. Niet lang daarna neemt Berri van Manen het voorzitterschap over van Patricia zodat zij zich kan richten op andere activiteiten. Zo richt ze de stichting rolstoelhockey Utrecht op. Deze stichting haalt snel en veel geld binnen voor elektrische sportrolstoelen. Doordat deze stoelen kunnen worden aangeschaft heeft Kampong elektrisch alle faciliteiten om de top te halen. The Dolphins Amsterdam en Kampong spelen verschillende oefensessies tegen elkaar. Vriendschap ontstaat tussen de twee verenigingen.
In 2014 gaan de verenigingen de samenwerking aan. 
 
Patricia blijft als speler actief voor haar team en bouwt als speler in de regio aan een sterk team dat de ambitie heeft om op landelijk niveau te sporten. Zij adviseert daarin de commissie rolstoelhockey en ondanks dat ze geen voorzitter is, is ze altijd de stille kracht achter Kampong rolstoelhockey. Ze is bijna altijd in de sporthallen te vinden ze reist vaak mee met de H-hockeyers.

In 2013 wint Kampong Elektrisch hockey de landelijke finale en promoveert naar de hoofdklasse. Patricia is speelster maar neemt vanwege haar energie wat gas terug in de actieve sport. Ze staat er altijd als ze nodig is op doel of als verdedigster. Patricia speelt in het eerste seizoen waar ze nodig is maar besluit vervolgens dat het spelen te vermoeiend is, alleen in hoge nood en in de regio speelt ze. In plaats van spelen geeft ze training en gaat coachen.

Samen met Wiebe van Kempen en Marit Dhondt wordt er in 2017 een nieuwe stichting opgericht die de rolstoelhockeyers uit Amsterdam en Utrecht moeten ondersteunen. Patricia is de voorzitter van de stichting. 
Het geven van training gaat niet meer, het coachen alleen op de locaties vlak bij huis.
Patricia gaat met haar actieve zichtbare rol stoppen. Echter ze is de vrouw die onzichtbaar heel veel doet voor het rolstoelhockey. De nieuwsbrief, het organiseren van activiteiten, het bewaken van de Kampong normen en waarden, ze ondersteunt de sport en Kampong waar ze dit kan.
 
Tijd om deze stille kracht in het zonnetje te zetten.
Berri van Manen is de zichtbare op Kampong maar zijn stille kracht om te doen wat hij voor Kampong doet, is Patricia. Patricia helpt hem onthouden, beheert zijn agenda, denkt met hem mee en enthousiasmeert. Dat heeft ze met 21 jaar trouwe dienst in vele rollen en met 100% inzet naar haar vermogen gedaan. 

Daarom werd Patricia Lid van Verdienste. Onze vereniging kan niet zonder de inzet van mensen zoals Patricia.
Onze dank is heel groot en de speld is meer dan verdiend!


 
Reacties
Berri van Manen
6-5-2019 | Zeker verdient De stille kracht achter Kampong Rolstoelhockey
Arnaud Naeff
6-5-2019 | Wat een beleving zo de geweldige waardering te zien van een groep die de eer en faam van Kampong zo hoog houdt. Heel veel proficiat !

Powered by LISA