volg ons op:
100 Rabobank en Kampong balletjes.png 110 Kids Kick-off.png 120 H1.png 125 Klapperboom vanuit spelerstunnel.png 130 D1.png 135 Hockeybal en deel pion.png 140 Buddy Kellerman.jpg 150 BlauwHartTips.jpg 155 Rolstoelers.jpg 160 Terras.png 165 David Harte.jpg 170 Pionnen.png 175 Sproeier.jpg 180 BlauwHartTips.jpg 185 Philip Meulenbroek.jpg 190 clubhuisfotowand.jpg 195 Shirts2.jpg 200 Zonnebril.jpg 210 Jongens op het veld ruggen.jpg
Jeugd
Senioren

"Hello Kampong!" Met.... Patrick Jeuken

Nieuwsafbeelding
In onze nieuwe rubriek "Hello Kampong!" Met... komen de mensen aan het woord die zich inzetten voor Kampong. Wie zijn het en wat doen ze eigenlijk precies? Zo geven we je een kijkje achter de schermen van onze mooie vereniging.

Vandaag "Hello Kampong!" Met... Patrick Jeuken.

Wie ben je?
Ik ben Patrick Jeuken (52) - getrouwd met Nicole, vader van Cas en baasje van labradoodle Guus. Na het afronden van mijn sportopleiding (CIOS) ben ik in 1991 als hockey professional aan de slag gegaan. 
In 2014 ben ik m’n eigen bedrijfje gestart: SKILLZ hockeysupport. SKILLZ richt zich op drie pijlers: verenigingsondersteuning/technisch management, training en coaching. 

Wat doe jij bij Kampong en hoe lang doe je dat al?
Sinds mei 2014 ben ik als Manager Breedtesport verantwoordelijk voor alle breedtesporters (junioren, senioren, goalies, G/LG-hockeyers, trimmers, en plus-hockeyers). Daarnaast ben ik Manager Jongste Jeugd. Samen met de TC-Jongste Jeugd (Technische Commissie) én Veldcoördinatoren verzorg ik het programma en de trainingen van de F1, F2, E6 en E8 categorie.
Als Manager Breedte stuur ik de Technisch Staf aan, die bestaat uit ervaren hockey professionals. Samen zorgen we voor het (trainings)programma, de opleiding en de ondersteuning van alle spelers, trainers en coaches van de breedte.

De Technische staf (breedte) bestaat uit:
•  Jeroen Laurensen - (Technisch Coördinator Jongste Jeugd)
•  Gaby van der Kooij - (Technisch Coördinator junioren & Technische ondersteuning) 
•  Hein Akkerman - (Technisch Coördinator junioren) 
•  Phillipe Wildemast - (Technisch Coördinator senioren)
•  Lisette Bakker - (Technisch Coördinator G/LG hockey)
•  Jeroen Fetter - (Technisch Coördinator goalie academie)

Wat vind je hier eigenlijk zo leuk aan?
Ik vind het geweldig en een enorme eer te mogen werken bij de grootste (omni-)vereniging van Nederland. Het allerleukste aan mijn werk vind ik de diversiteit. De combinatie van het werken met verschillende doelgroepen en leeftijden, het managen, organiseren, opleiden en trainen vind ik spannend.
Er is geen dag hetzelfde.

Wat vind je leuk aan Kampong?
Kampong is een gezellige, warme en bruisende vereniging waar een enorm wij-gevoel heerst (blauwe hart). Topsport en breedtesport gaan er hand in hand.

Hoe gaat het met je in deze Corona tijd?
Met mij en mijn familie/ vrienden/ kennissen gaat het gelukkig goed. Iedereen is gezond en maakt er het beste van.

Hoe is het voor je om te werken op een leeg Kampong?
Ik mis de bruisende atmosfeer, de gezelligheid en de contacten in het clubhuis op de velden en kantoor doordeweeks en in het weekend. 

Wat is het grootste effect dat Corona/ de lockdown heeft op jou, bij Kampong?
Door de beperkende maatregelen hebben we regelmatig aanpassingen moeten doen in het trainingsschema.  De teams en trainers werken gelukkig goed mee indien er verschuivingen plaatsvonden.
Helaas hebben we met het instellen van de strenge lockdown de trainingen voor de senioren voorlopig moeten staken. Ondanks dat hebben we een veilige manier gevonden toch een mooi trainingsprogramma neer te zetten. Een training waar fysieke inspanning (bootcamp) wordt gemixt met technische training. Voor veel senioren is dat je even lekker inspannen in de frisse lucht, een uitlaatklep, een fijne onderbreking van de (thuis-)werkdag. Op deze manier zorgen we dat onze senioren ‘s overdag en ‘s avonds toch in beweging blijven.   

Hoe houd je iedereen gemotiveerd?
Gelukkig mag de jeugd onderling spelen. Ik zie veel leuke uitdagingen voor trainers en coaches om met hun teams in deze tijd toch stappen te maken. Het spelen in mixed teams, jongens tegen meisjes en spelen tegen een hoger team of categorie vereist vaak een andere aanpak en levert het team en de begeleiding nieuwe inzichten op. Door het wegvallen van de competitie is er ruimte ontstaan voor leuke/nuttige experimenten.
De technische ontwikkeling van onze jeugdspelers ondervindt gelukkig weinig hinder door de beperkende maatregelen. Natuurlijk missen we de competitie en het zaalhockey in onze eigen Kampong-hallen. Gelukkig kunnen we dit deels opvangen door de focus in de trainingen wat meer te verleggen naar het verfijnen van de technische vaardigheden en kan er buiten zaalhockey gespeeld worden tijdens het inside-out toernooi.

Heb je nog leuke tips voor de Kampong leden?
Een tip voor onze senioren. Kom naar de Corona -proof senioren instuif training! Een mix van fysieke training (bootcamp) en technische training. De trainingen vinden plaats op dinsdag (overdag en ‘s avonds), woensdag (overdag) en zondag (overdag). Schrijf je in via de link op de website of Kampong-app.

 
Reacties
Arnaud Naeff
17-2-2021 | Volgens mij kan hij meer dan wat hier beschreven is. Trainer / coach van diverse teams is zo iets, en met succes ! Betrokkenheid is wel zijn grootste pre.
Anneke Gerrits
16-2-2021 | Dank en nog vele seizoenen 💙
Anneke Gerrits
16-2-2021 | en deskundigheid bij en voor Kampong
Anneke Gerrits
16-2-2021 | Al 6 seizoenen breng je energie de

Powered by LISA
www.kamponghockey.nl