volg ons op:
100 Rabobank en Kampong balletjes.png 110 Kids Kick-off.png 120 H1.png 125 Klapperboom vanuit spelerstunnel.png 130 D1.png 135 Hockeybal en deel pion.png 140 Buddy Kellerman.jpg 150 BlauwHartTips.jpg 155 Rolstoelers.jpg 160 Terras.png 165 David Harte.jpg 170 Pionnen.png 175 Sproeier.jpg 180 BlauwHartTips.jpg 185 Philip Meulenbroek.jpg 190 clubhuisfotowand.jpg 195 Shirts2.jpg 200 Zonnebril.jpg 210 Jongens op het veld ruggen.jpg
Jeugd
Senioren

Dames 1 weet tij niet te keren, benauwde zegen H1

Nieuwsafbeelding

Onder lenteachtige omstandigheden reisde de ploeg van coach Pieter Bos af naar het Amsterdamse Bos voor een treffen met Hurley, de nummer 8 van de competitie. Vanwege de defecte sproei-installatie werd de wedstrijd verplaatst naar het veld van de buren: Pinoké. Het veld waar de dames van Kampong hun allereerste wedstrijd van dit seizoen speelden – en met 2-0 verloren.

 

De vraag die boven het duel tegen Hurley hing, was of het ‘ijsvrij’ van de afgelopen twee weken voldoende was om de bittere nasmaak van de verloren wedstrijd tegen Victoria weg te spoelen. Al na één minuut spelen leek die vraag ontkennend beantwoord te moeten worden. Toen scoorde Yasmin Geerlings van Hurley de 1-0 na uitverdedigen van keepster Ivana Stavasius. Toch herpakte D1 zich en werkte zich het snot voor de ogen om de stand gelijk te trekken.

 

Met goed spel en verzorgd hockey trokken de Utrechters gaandeweg het initiatief naar zich toe. Tussen de kleinere kansjes was daar in de eerste helft ook een bal op de paal – misschien wel de grootste kans voor Kampong dat ook net dat beetje geluk ontbeerde dat juist nu zo hard nodig is. En zo gingen de dames rusten met de 1-0 op het scorebord. 

 

In het derde kwart drong Kampong verder aan. Tegen de verhouding in was het echter Hurley dat trefzeker was. Fleur Loomans schoot uit de draai vanaf kop cirkel en passeerde daarmee opnieuw keepster Ivana Stavasius. De 2-0 zou ook de eindstand blijven van deze tiende speelronde waarin Kampong best goed hockey op de mat legde. De vraag blijft echter wanneer dat goede spel en harde werken de zo broodnodige punten gaat opleveren.

 

Volgende week speelt D1 een dubbelweekend met op zaterdag thuis de wedstrijd tegen Bloemendaal en op zondag de uitwedstrijd tegen SCHC.

 

 

Benauwde zegen H1

Twee zondagen gingen door het winterweer hockeyloos voorbij. Nog langer moeten we terug om een thuiswedstrijd van Heren 1 te vinden (11 oktober). Maar op deze stralende zondagmiddag leek alles weer vertrouwd toen het hoofdveld van de Klapperboom eindelijk weer eens gevuld werd met het korenblauw van de Utrechters. Nu de tribunes om het veld nog!

 

Voor speelronde 9 werden de heren van Hurley ontvangen, de nummer tien van de ranglijst. Op basis van die stand mocht verwacht worden dat het Kampong was dat zich veelvuldig rond de cirkel van Hurley liet gelden. Dat gebeurde dan ook. Maar het ontbrak de thuisploeg, waar nog altijd Sander Wijn, Boet Phijffer en Jasper Luijckx wegens blessures ontbraken, aan scherpte en venijn om dat overwicht ook op het scorebord tot uiting te brengen.

 

Halverwege het eerste kwart mocht Jip Janssen aanleggen voor de eerste strafcorner van de wedstrijd. Kort daarvoor was Robbert Kemperman in de cirkel onderuit gelopen waarna hij vallend met zijn backhand tevergeefs de keeper probeerde te verrassen. Ook de strafcorner van Jip Janssen had niet het gewenst resultaat; hij spatte op de linkerpaal uiteen om daarna hoog te worden weggewerkt. Dus mocht de strafcornerspecialist het opnieuw proberen. Nu was het de lijnstop die in de weg stond.

 

In het tweede en derde kwart werden vijf strafcorners door Jip Janssen en drie door Justin Reid-Ross van Hurley afgevuurd. Die laatste was nog het dichtst bij een doelpunt: ook hij trof de linkerpaal. En zo stond er na drie kwarten kabbelend hockey nog altijd 0-0 op het scorebord.


‘We’ve got 17,5 f***ing minutes to get the job done, so let’s f***ing do it boys!’ Het was David Heart die kort voor het begin van het laatste kwart het startsein gaf voor het slotoffensief. De stormram werd ingezet om de handbalverdediging van Hurley te slechten. Toch duurde het nog een klein kwartier voordat het gat werd geslagen. Het was Robbert Kemperman die met een venijnig backhandschot de Hurley-keeper wist te passeren in de verre hoek. De resterende twee minuten kwam die voorsprong niet in gevaar waardoor Kampong zijn eerste zege na de coronastop boekte – zij het een benauwde.

 

Komend weekend wordt een dubbel weekend voor Kampong H1. Op zaterdag treffen zij Amsterdam (in Amsterdam), op zondag ontvangen de Utrechters Rotterdam. 

 

 
Reacties
Willem Cornelis
23-2-2021 | Houdt vertrouwen Arnaud, Succes in het dubbelweekend.
Arnaud Naeff
22-2-2021 | Livestream blijft helaas een surrogaat. Scoren blijkt moeilijk te zijn, al hebben beide teams dan een goede corner.

Powered by LISA
www.kamponghockey.nl