volg ons op:
100 Rabobank en Kampong balletjes.png 110 Kids Kick-off.png 120 H1.png 125 Klapperboom vanuit spelerstunnel.png 130 D1.png 135 Hockeybal en deel pion.png 140 Buddy Kellerman.jpg 150 BlauwHartTips.jpg 155 Rolstoelers.jpg 160 Terras.png 165 David Harte.jpg 170 Pionnen.png 175 Sproeier.jpg 180 BlauwHartTips.jpg 185 Philip Meulenbroek.jpg 190 clubhuisfotowand.jpg 195 Shirts2.jpg 200 Zonnebril.jpg 210 Jongens op het veld ruggen.jpg
Jeugd
Senioren

Nieuwe naam: ParaHockey

Nieuwsafbeelding
Het devies bij ParaHockey is: ‘gewoon wat gewoon kan en speciaal wat speciaal moet’. Want iedereen moet kunnen hockeyen. Daarom bieden wij al jaren G-hockey, LG-hockey (en rolstoelhockey) aan.

Nu is de naam van deze vormen van hockey ook bij Kampong gebundeld onder de internationale naam: ParaHockey.

Argumenten om de naam G- en LG-hockey samen te voegen naar ParaHockey
10 jaar geleden heeft Kampong subsidie gekregen om voor een aantal uur gedurende 2 jaar G-hockey te verbeteren en LG-hockey te gaan starten. Dit heeft o.a.. Bettien Streng op zich genomen.

Afgelopen jaren is gebleken dat het steeds moeilijker is spelers puur op basis van de aard van hun beperking in een team/groepje te plaatsen. Veel belangrijker is te kijken naar het team/groepje wat het beste past bij die individuele speler. Door de splitsing G- en LG- aan te houden, zouden sommige spelers dus in een team moeten mee doen waar ze niet uitgedaagd worden op hockeyniveau en niet op sociaal niveau (alleen maar omdat hun beperking niet voldoet aan het label). 

Om niemand buiten spel te hoeven zetten, willen wij voorstellen af te stappen van het G/LG-hockey en het vanaf nu ParaHockey te noemen. Deze naam heeft ook een positievere klank dan Gehandicapten en Lichamelijk gehandicapten hockey.

Veel verenigingen, die G/LG hockey aanbieden maken geen onderscheid tussen G/LG spelers,  maar hebben een regio functie voor aangepast hockey. Ook in de competitie zijn veel teams met zowel G- als LG- spelers.

Een aantal hockey verenigingen gebruiken inmiddels de naam ParaHockey. 
Daarbij zijn er nog maar 10 verenigingen in Nederland die LG-hockey hebben en meer dan 90 verenigingen die G/LG hockey aanbieden.

Met de huidige LG- spelersgroep hebben we de eventuele naamsverandering besproken en zij willen ook graag af van de huidige naam en verder als ParaHockeyers.

Lisette Bakker 
Bettien Streng


Lees hier meer over deze vormen van ParaHockey bij Kampong
H- en E-hockey (rolstoelhockey)

Of lees meer op de website van de KNHB.
 
Reacties
Arnaud Naeff
26-4-2021 | Wat fijn om dit te lezen ! Succes !

Powered by LISA