volg ons op:
100 Rabobank en Kampong balletjes.png 110 Kids Kick-off.png 120 H1.png 125 Klapperboom vanuit spelerstunnel.png 130 D1.png 135 Hockeybal en deel pion.png 140 Buddy Kellerman.jpg 150 BlauwHartTips.jpg 155 Rolstoelers.jpg 160 Terras.png 165 David Harte.jpg 170 Pionnen.png 175 Sproeier.jpg 180 BlauwHartTips.jpg 185 Philip Meulenbroek.jpg 190 clubhuisfotowand.jpg 195 Shirts2.jpg 200 Zonnebril.jpg 210 Jongens op het veld ruggen.jpg
Jeugd
Senioren

D1 en H1 sluiten competitie af met goed gevoel

Nieuwsafbeelding

Vrij van zorgen ging Dames 1 de laatste wedstrijd van de competitie tegemoet. Vorige week werd het verblijf in de Hoofdklasse veiliggesteld met een zege op Bloemendaal. Deze week kregen de dames de gelegenheid om ook weer eens te hockeyen zonder die druk die de laatste weken toch wel zwaar op de schouders moet hebben gerust. Tegenstander op de Klapperboom was Hurley, de nummer 6 van de competitie.

 

‘Number 9 you so Fine’

Tijdens het inspelen droegen beide teams, net als alle andere damesteams in de Hoofdklasse, een zwart-geel T-shirt met de tekst ‘Number 9 you so Fine’. Een initiatief van hdm-speelster Pien Dicke om Victoria’s Daphne Voormolen een hart onder de riem te steken tijdens haar herstel van baarmoederhalskanker. Een actie die ook in het Utrechtse werd omarmd, niet in het minst om de boodschap aan jonge sportende vrouwen te delen om je te laten controleren op baarmoederhalskanker, zeker wanneer je klachten hebt.

 

Goed begin

Om 12.30 uur stelden de teams zich op, nu in hun eigen wedstrijdkleding om af te slaan voor de laatste wedstrijd van een voor Kampong bewogen seizoen. De Utrechtsen begonnen goed aan de wedstrijd waarbij de eerste minuten de cirkel werd gezocht en gevonden. Daarna nam Hurley het initiatief over en lieten de Amsterdamsen de eerste goalkans optekenen toen Roos Drost in de cirkel werd aangespeeld en met haar puntje wilde lobben. Ayeisha Mcferran was attent uitgekomen en dwarsboomde de plannen, daarbij ondersteund door Renée van Laarhoven die de bal rustig uitverdedigde.

 

Ayeisha Mcferran redt

Maar Hurley had in deze fase van de wedstrijd de smaak te pakken en zette Kampong onder druk – vooralsnog zonder uitgespeelde kansen. Dat veranderde in de 9e minuut toen er na een ‘voetje’ een strafcorner werd toegekend aan de bezoeksters. Hurley-speelster Lieke van Wijk stond op de kop en pushte de bal laag aan de stickkant. Opnieuw echter zat Kampongs Ierse goalie er goed bij die de bal naast tikte.

 

Heerlijke kans Mabel Brands

Lang kregen de speelsters van Hurley niet om hierbij stil te staan want de volgende kans diende zich aan – in dit geval voor Kampong. Mabel Brands beleefde een vliegende start aansluitend aan haar wissel. Ze werd ingespeeld, passte op Michelle Simons die vanaf links in de cirkel de bal voorgaf, liep goed door en kon zo de rebound van de verdedigster vol inslaan. Het was aan de katachtige redding van de keepster te danken dat de bal over in plaats van in de goal vloog.

Daarna was het opnieuw Hurley dat het meest gevaar creëerde. Zo kreeg de ploeg een tweede strafcorner (naast) en ook hield de paal Kampong in de race. Daarmee stond het na twee kwarten spelen nog altijd nul-nul.

 

Hoop voor de toekomst

Hoewel er ook na rust geen doelpunten vielen, lieten de Utrechtsen zich meer gelden en was het een leuke wedstrijd om te zien. Dat geeft alle reden tot hoop voor het nieuwe seizoen. Want Kampong speelde met drie A-speelsters in de gelederen: Eline Janssen, Tess Sweers en Noor van den Nieuwenhof. Zij moesten tijdens deze laatste krachtmeting van het seizoen aanvoerster Malou Pheninckx (geblesseerd) vervangen en ook Alma Fenne, Chiara Tidi en Pilar Romang (quarantaine). 

 

Afscheid van coaches

Natuurlijk werd er na afloop van de wedstrijd stilgestaan bij het huzarenstukje dat coaches Jisse Waasdorp en Marieke Dijkstra leverden. 

Met het gelijkspel tegen Hurley eindigde Kampong Dames 1 op een respectabele plaats 8. Een niks-aan-de-hand-ranking die slechts twee duels geleden nog een zegen leek. Het is dan ook niet voor niets dat het gelegenheidsduo Waasdorp-Dijkstra na afloop werden geëerd met een Dutch Kampong Legend-vest. Een symbolische beloning voor een onbetaalbare prestatie.

 

 

Heren 1 heeft geen kind aan Amsterdam

Het was de generale voor de play-offs, de wedstrijd thuis op de Klapperboom tegen Amsterdam. Hoewel er voor beide ploegen geen knikkers meer te verdienen waren, was Kampong erop gebrand de goede flow voor de play-offs te behouden. En zonder de geblesseerde Jip Janssen, Jasper Luijkx en Silas Lageman lukte dat ook. 

 

Sc #1

Al in de tweede minuut testte Bjorn Kellerman de reflexen van keeper Philip van Leeuwen die tot dan toe nog prima werkten. Enkele minuten later rukte Sander de Wijn op de cirkel in om de bal na een ouderwetse haringtruc op een voetje te leggen: strafcorner nummer 1. Zonder Martijn Havenga in het veld waren de honneurs voor Terrance Pieters. Die zag echter de bal verloren gaan door een stopfout.

 

1-0

Niet veel later kreeg Pieters nogmaals de kans, toen opnieuw Sander de Wijn de cirkel inkwam om daar een duel met Valentin Verga uit te vechten. De laatste stopte de bal met de hand waarna de scheidsrechters strafcorner nummer 2 aangaven. Deze verliep volgens het boekje en eindigde laag aan de stickkant in de goal: 1-0.

 

Druk op Amsterdamse cirkel

Aan de andere kant van het veld moest Joren Romijn, die zijn laatste duel in dienst van de Utrechters keepte, voor het eerst ingrijpen. Daarna werd de aandacht weer snel verlegd naar de Amsterdamse cirkel waar een prachtige aanval opgezet door Sander de Wijn via Bjorn Kellerman Terrance Pieters bereikte. Zijn lob viel echter ten prooi aan de Amsterdamse goalie.

 

Gelijkmaker

Tegen de verhoudingen in viel de gelijkmaker. Afgeleid door een halfhoge voorzet die Amsterdam de cirkel in speelde, kon de Kampong-verdediging niet voorkomen dat de bal bij Mirco Pruyser terechtkwam. Hij zag Daan Dekker vrij voor de goal staan in een positie waarin hij niet kon missen. En dat deed hij dan ook niet: 1-1.

 

Een wonderschone

De 2-1 was een wonderschone die op naam van Robbert Kemperman kwam. Bram van Battum deed het voorwerk over rechts, legde terug op de aanvoerder die de bal hoog in de verre hoek prikte. Niet veel later hoogde Bjorn Kellerman de score verder op. Met een snoeiharde backhand in de korte hoek zal de keeper de bal alleen maar naar 3-1 hebben horen suizen.

 

Focus en felheid

Amsterdam kreeg ook wel kansjes maar ontbeerde het venijn om de aansluiting te realiseren. Die focus en felheid legde Kampong wel op de mat dat in Boet Phijffer deze middag zijn topscorer had. Hij produceerde een kopie van de backhandgoal van Bjorn, zijn eerste van wat zou uitgroeien tot een hattrick. Tussendoor maakte Billy Bakker op fraaie wijze de 4-2 waarmee hij zijn ploeg – in ieder geval in theorie – in de race hield. Tien minuten later luidde een voorzet van Sander de Wijn de 5-2 in. Boet Phijffer wist zijn stick op het juiste moment op de juiste plaats te houden en scoorde zo een onhoudbare tip-in.

 

Mogelijkheden te over

Tussendoor waren er ook nog eens mogelijkheden voldoende voor de thuisploeg om verder uit te lopen met kansen voor Bjorn Kellerman, Boet Phijffer en Ties Ceulemans. De laatste kreeg de bal panklaar aangeboden na een geweldige aanval van Derck de Vilder. Ook Bjorn Kellerman leek in het laatste kwart de 6-2 op zijn stick te hebben na een pijlsnelle counter. Maar zijn goal werd om onduidelijke redenen afgekeurd. 

 

Weinig te klagen

Dan waren er ook nog kansjes voor Amsterdam (onder andere via een strafcorner via Tanguy Cosyns), moest Lars Balk het veld geblesseerd verlaten en scoorde uiteindelijk Boet Phijffer zijn derde van de dag door een voorzet van Derck de Vilder glijdend de goal in te werken. Dat de bezoekers in de laatste minuut nog een strafcorner verzilverden zullen de coaches van Kampong aangrijpen om de scherpte voor de play-offs nog verder te verhogen. Al zullen ze over het creëren van kansen door hun ploeg weinig te klagen hebben.

 

Woensdag speelt Kampong de eerste wedstrijd van de play-offs uit op en tegen Rotterdam.

 
Reacties
Arnaud Naeff
4-5-2021 | 4 meisjes met bloemen. Gaan die Kampong verlaten ?
Arnaud Naeff
4-5-2021 | Wederom 2 mooie verslagen Volgend seizoen wederom deze meer dan uitstekende verslaggeefster ? Dit was genieten geblazen, als of je zelf langs de lijn stond. Fijn !!!
Willem Cornelis
4-5-2021 | Heeren. Veel succes in Rotterdam
Willem Cornelis
4-5-2021 | Dames toch nog 8ste.volgend jaar linker rijtje

Powered by LISA