volg ons op:
100 Rabobank en Kampong balletjes.png 110 Kids Kick-off.png 120 H1.png 125 Klapperboom vanuit spelerstunnel.png 130 D1.png 135 Hockeybal en deel pion.png 140 Buddy Kellerman.jpg 150 BlauwHartTips.jpg 155 Rolstoelers.jpg 160 Terras.png 165 David Harte.jpg 170 Pionnen.png 175 Sproeier.jpg 180 BlauwHartTips.jpg 185 Philip Meulenbroek.jpg 190 clubhuisfotowand.jpg 195 Shirts2.jpg 200 Zonnebril.jpg 210 Jongens op het veld ruggen.jpg
Jeugd
Senioren

De HK-competitie is van start!

Nieuwsafbeelding

Foto: RTV Utrecht

Na een klein jaar lege tribunes was de eerste Super Sunday van het seizoen er een zoals ie bedoeld is. Blauwwit gekleurd onder een aangenaam zonnetje. Onder deze lang verlangde omstandigheden trapte Dames 1 de competitie af tegen HGC – de nummers 11 en 8 van het afgelopen seizoen. Maar het verhaal is bekend. Waar Kampong met het vertrek van ervaren speelsters enkele veren moest laten, stak HGC met onder anderen Eva de Goede er juist een aantal bij. En dat was misschien wel wat het verschil maakte deze zondag.

 

Fier aan de leiding

Toch nam Dames 1, tegen de verhoudingen, fier de leiding door een mooi ingepushte strafcorner kort voor rust. Het was de eerste aan Kampongzijde en nieuwkomer Vanessa Blockmans (Belgisch international, vorig jaar uitkomend voor Laren) tekende voor de goal. Tot dan stond de jonge formatie van Kampong-coach Fleur van de Kieft en assistent Eline Vermeulen, dat Gabriëlle Mosch moest missen vanwege ziekte, onder druk. De beste kansen waren voor HGC geweest dat het geluk niet helemaal aan haar zijde had.

 

Stand gelijk

Bijna een kwart lang mocht Dames 1 hopen op het volle pond. Zeker toen HGC een gele kaart kreeg en Kampong gebruik kon maken van de overtalsituatie. Juist op dat moment wist HGC in de persoon van Dirkie Chamberlain – de andere nieuwe ‘veer’ van de ploeg uit Wassenaar – de score gelijk te trekken met een knappe tip-in. Wie de pass gaf? Inderdaad, Eva de Goede.

 

Energiek spel

Maar Kampong bleef energiek spelen met nieuwe speelsters zoals Benthe van der Veld (overgekomen van Laren), Eline Janssen, Noor van den Nieuwenhof en Tess Zweers (allen uit eigen jeugd). En natuurlijk altijd onder bezielende leiding van die andere hockeygrootheid, Malou Pheninckx die voor de wedstrijd samen met Eva de Goede bloemen overhandigd kreeg vanwege hun gouden olympische medaille.

 

Een kwart te lang

De inzet ten spijt moest Dames 1 in het laatste kwart haar meerdere erkennen in HGC. Opnieuw was het Eva de Goede die met voorbereidend werk belangrijk was. Ze speelde Isis van Loon vrij voor keepster Ayeisha Mcferran die de bal tussen haar benen door de goal in zag gaan: 1-2. Die stand zou ook op het wedstrijdformulier komen te staan. Even leek het erop dat Kampong heel brutaal een puntje weg zou kapen bij de Wassenaarse club. Maar de wedstrijd was een kwart te lang.

 

Volgende week zondag speelt Dames 1 uit tegen Pinoké.

 

H1 sleept eerste driepunter binnen


Ook de heren van Kampong beten thuis het spits af van het nieuwe seizoen. Zij heetten de havenbaronnen welkom voor een reprise van de halve finale van de play-offs. Les Blues traden net als de Dames aan met een handvol nieuwe jeugdspelers. Naast Mats Gruter en Daan Smits, die vorig seizoen al meerdere keren meespeelden met Heren 1, maken ook de tweeling Freek en Julius Schwartz en Tom Verheijen deel uit van Kampongs vlaggenschip. Casper Dobbelaar stapte vanuit Hurley over naar Utrechts trots.


Bloemen voor Martijn Havenga

Voor de wedstrijd zagen zij dat Martijn Havenga in de bloemen werd gezet door oud-ploeggenoot Quirijn Caspers. Onder luid applaus nam de gestopte verdediger afscheid van de Kampong-supporters. Daarna kon de topper beginnen.

 

Keeper Kentmann

Het was Rotterdam dat de eerste tien minuten het gevaarlijkst was. Zowel Thijs van Dam als Jeroen Hertzberger kwamen een aantal keer listig door in de cirkel. Soms stond het vizier niet goed afgesteld, dan weer wist Moritz Kentmann het gevaar te keren. Deze nieuwe ‘andere’ keeper van Kampong toonde zich een meer dan goede stand-in van de nog altijd geblesseerde David Harte.

 

Eerste strafcorner

Tegen het eind van het eerste kwart leek de angel uit de aanvallen van Rotterdam en kreeg Kampong meer grip op de wedstrijd. Dat resulteerde in de eerste strafcorner van de wedstrijd die spectaculair van de lijn werd gehaald waarna Bjorn Kellerman de rebound inschoot die met het nodige kunst- en vliegwerk uit de goal werd gehouden.

 

Terechte 1-0

In het tweede kwart zocht Kampong nadrukkelijker de Rotterdamse cirkel. Er waren kansjes voor Terrance Pieters, Bjorn Kellerman en Robbert Kemperman, maar tot scoren kwam het niet. Dat lukte Derck de Vilder in de 34e minuut wel. Hij joeg de bal hard in de touwen nadat zijn neef Bjorn vanaf links de cirkel in was gekomen en de bal voorgaf. Niet veel later mochten de bezoekers aanleggen voor hun eerste strafcorner nadat de bal via een snelle uitbraak in een scrimmage voor de goal op een voetje was gekomen. De inzet van Jeroen Hertzberger werd met succes onschadelijk gemaakt door Kampongs goalie. 

 

Dotten van kansen

Na de rust deed Kampong er nog een schepje bovenop. Meteen al in de eerste minuut was er een grote kans voor de goal van de Rotterdamse keeper Derk Meijer. En ook in de 4e, 5e, 8e, 9e en 12e minuut kreeg Kampong uitgelezen mogelijkheden om de score uit te breiden. Toch stond ook aan het begin van het laatste kwart nog altijd slechts 1-0 op het scorebord. Waarmee de Utrechters de deur voor de Rotterdammers op een tochtig kiertje lieten staan.

 

Rotterdam mocht blijven hopen

Alsof energie en conditie geen rol speelden deze middag klapten de twee ploegen ook in de laatste 17,5 minuut erbovenop. De Domstedelingen bleken ook nu weer het meeste aanspraak te maken op een goal. Maar tussen aanspraak maken op en scoren bleek deze middag een gapend gat. Het zorgde ervoor dat de Rotterdammers tot de laatste minuut mochten blijven hopen. Zo mooi zou de start van het seizoen deze middag ook weer niet worden voor de bezoekers. De drie punten bleven welverdiend achter in Utrecht al zal de ploeg zich afvragen hoe het zoveel kansen onbenut heeft kunnen laten.

 

Volgende week heeft Heren 1 een dubbelweekend. Vrijdagavond 17 september spelen ze uit tegen Tilburg. Zondag de 19e gaan ze op bezoek bij Hurley.

 
Reacties
Willem Cornelis
15-9-2021 | Mooi verslag. weer een beetje vertrouwen getankt
Arnaud Naeff
13-9-2021 | Prachtige weergave van even prima wedstrijden. Fijn er weer bij te kunnen zijn !

Powered by LISA