volg ons op:
100 Rabobank en Kampong balletjes.png 110 Kids Kick-off.png 120 H1.png 125 Klapperboom vanuit spelerstunnel.png 130 D1.png 135 Hockeybal en deel pion.png 140 Buddy Kellerman.jpg 150 BlauwHartTips.jpg 155 Rolstoelers.jpg 160 Terras.png 165 David Harte.jpg 170 Pionnen.png 175 Sproeier.jpg 180 BlauwHartTips.jpg 185 Philip Meulenbroek.jpg 190 clubhuisfotowand.jpg 195 Shirts2.jpg 200 Zonnebril.jpg 210 Jongens op het veld ruggen.jpg
Jeugd
Senioren

Kletsnatte hoofdklasseronde levert 3 punten op

Nieuwsafbeelding

Het was een tikkie geweest, het verlies van Dames 1 tegen Tilburg vorige week. Maar er werd hard getraind, afspraken bevestigd en uiteindelijk ook weer vooruitgekeken naar de wedstrijd tegen Hurley. Want dat was de tegenstander van speelronde 3. Vanaf het eerste moment zou er scherpte zijn op deze met buien overspoelde zondagmiddag in het Amsterdamse bos. Er zou volle koker worden gespeeld. Gesleurd, gevochten, gebikkeld. Maar de praktijk bleek weerbarstig.

 

1-0 achter

Kampong mocht uitnemen. Het was Hurley dat overnam en vanaf de eigen 23 in drie klappen – en niet zonder het nodige geluk zo moet er eerlijkheidshalve bij vermeld worden – vanaf rechts de cirkel bereikte. Misverstanden, onjuiste inschattingen en misschien ook wel een gebrek aan de ‘over mijn lijk’-mentaliteit zorgden ervoor dat de inzet van Fleur Loomans onder keepster Ayeisha Mcferran de goal in rolde. Zo stond het binnen twee minuten hockeyen 1-0.

 

Opnieuw tegenvaller

Een knauw voor het vertrouwen. Of was dit misschien de wake-upcall om het tij te keren? In het tweede kwart liep Kampong na hoog uitverdedigen aan tegen een strafcorner. Een waarbij Lidewij Welten, eerste uitloopster, werd weggestuurd door de scheidsrechter. Omdat zij volgens hem al voor het fluitsignaal over de doellijn was gekomen. Zo stonden er nog maar drie speelsters en een keeper in de goal. De bal werd aangegeven, Maddie Fitzpatrick liep als eerste uit, ving de sleeppush deels op, maar kon niet voorkomen dat de bal onder haar door omhoog kwam en richting de goal stuiterde. Daar was vervolgens Marente Barendsen als de kippen bij om het laatste tikje te geven en de bal over de uitgestormde Kampong-keepster heen te wippen: 2-0.

 

Bovenliggende partij

Het was duidelijk dat Kampong in de twee resterende kwarten uit een ander vaatje zou moeten tappen. En dat deed het ook. Er werd keihard gewerkt, gestreden voor iedere bal en naarstig gezocht naar de aansluitingstreffer. In dat geweld bleef Hurley goed overeind. Althans, in doelpunten. Want Kampong was in deze fase duidelijk de bovenliggende partij maar kon dat overwicht niet omzetten in resultaat.

 

Strafbal Hurley

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd, stand nog onveranderd, brak Hurley verrassend gemakkelijk door de linies. Een een-tweetje bracht de bal uiteindelijk aan de linkerkant van de cirkel waarna een backhandschot volgde dat werd gered door Ayeisha Mcferran. De rebound werd opgepikt door Fleur Loomans die in duel met Vanessa Loomans de bal kwijtraakte, over de keepster heen tuimelde en zag dat de scheidsrechter een strafbal toekende. Die werd zonder problemen verzilverd door Gitte Michels waarmee de stand op 3-0 werd gebracht.

 

In de achtervolging

In de slotfase van de wedstrijd zag Kampong het harde werken eindelijk terug op het scorebord. Kampong kreeg een strafcorner, de zesde van de wedstrijd. Dit keer nam Luna Fokke plaats op de kop van de cirkel. Ze pushte de bal hard en dwars door het midden én de benen van Wendela van Dedem de goal in: 3-1. Met nog tien minuten op de klok was de achtervolging een feit. Maar was het op tijd? Zou Hurley de toch wel comfortabele voorsprong nog uit handen geven? Daar had het even wel alle schijn van. Kampong kreeg een strafbal nadat Carlijn Tukkers met een heerlijke droge knal de bal op de paal zag belanden en er in strijd om de rebound een overtreding was gemaakt. Maddie Fitzpatrick stond achter de bal, oog in oog met Hurleys keepster. Maar haar inzet miste overtuiging. Het vergde geen overmatige inspanning van Wendela van Dedem om de bal te stoppen en zo bleef het 3-1. Daarmee blijft Kampong zoeken naar de eerste punten maar bovenal naar vertrouwen. De kwaliteit van de speelsters is er. Nu nog de juiste onderlinge afstemming.

 

Kom aanmoedigen!

Zaterdag 24 september om 18.30 uur speelt Kampong Dames 1 tegen Rotterdam, thuis op de Klapperboom. Komt allen kijken en aanmoedigen. De dames kunnen de extra steun goed gebruiken! 


Foto Suzan Hoogland


Heren 1 wint ook vierde duel

In Utrecht maakten de heren van Kampong zich op voor de tweede derby van deze competitie. Na Voordaan was nu promovendus Schaerweijde de tegenstander. Het betekende de terugkeer op de Klapperboom van Pepijn Luijckx, de rappe middenvelder die vorig seizoen het jarenlang gedragen korenblauwe tricot verruilde voor het zwart-rood van de ploeg uit Zeist. Andersom stond Schaerweijde oog in oog met Tim Oudenaller, de succescoach die de ploeg in juli van dit jaar terugbracht naar de hoofdklasse - en nu dus aan Kampongzijde coacht.

 

Onverschrokken Schaerweijde

Er waren echter meer lijntjes tussen de twee ploegen. Zo was het duel op de Klapperboom er ook een tussen de broers Jelle en Hidde Phijffer (broer Boet bekeek het duel geblesseerd vanaf de zijlijn). Maar van enige onderlinge genegenheid was geen sprake meer zodra het fluitsignaal had geklonken. De bezoekers uit de bossen kozen op deze kletsnatte zondagmiddag onverschrokken de aanval. Iets waar Kampong zichtbaar moeite mee had. Nu was het doorweekte veld natuurlijk letterlijk en figuurlijk een showstopper, maar dat mocht zeker niet alleen als excuus gelden voor het wat onmachtige spel van de thuisploeg.

 

Plaagstootjes in handbalverdediging

Het duurde minstens tien minuten voordat Kampong Schaerweijde had terugverwezen naar eigen helft. De cirkel kleurde vervolgens rood waardoor het voor de thuisploeg geduldig zoeken was naar een gaatje in de inmiddels ferm opgetrokken handbalverdediging. De eerste plaagstootjes, uitgedeeld door de scoringsdriftige Duco Telgenkamp, vielen ten prooi aan Schaerweijde-keeper Jan de Wijkerslooth. 

 

Grootste kans van de wedstrijd

In het tweede kwart trof ook een snel en hard backhandschot van Derck de Vilder, na voorbereidend werk van de steady sterk spelende Jonas de Geus, geen doel. Hetzelfde gold voor de strafcorners. Het overtollige water haalde de snelheid uit de bal waarmee het gevaar van Jip Janssens wapen vrij gemakkelijk onschadelijk werd gemaakt. Van achterover hangen en wachten tot de goal viel was geen sprake. Want de grootste kans van de wedstrijd was voor Schaerweijde. Faizal Bin Saari ontdeed zich eerst van Bram van Battum en tesste daarna met een backhandschot de reflexen van David Harte. De rebound zorgde opnieuw voor gevaar maar Jonas de Geus bracht op de lijn redding op de inzet van Hidde Phijffer.

 

Jonglerende ballenjongen

Het waren de toch wel spaarzame krentjes uit de pap die een van de ballenjongens nauwelijks konden bekoren. Jonglerend met de ballen zag hij niet dat de spelers op het veld zijn acrobatisch materiaal nodig hadden om de wedstrijd te kunnen voortzetten. Iets wat her en der met een glimlach werd aangezien.

 

Eindelijk de 1-0

Na rust stelde Kampong eindelijk orde op zaken. Het was alwéér Duco Telgenkamp die voor de vijfde keer in Utrechtse dienst knap het net vond. De aanval die eraan voorafging was minstens zo fraai. Jonas de Geus kwam op links buitenom, draaide naar binnen waarbij hij zich ontdeed van twee verdedigers en Terrance Pieters inpaste. Die bracht vallend de bal voor waarna Duco het afrondende werk voor zijn rekening nam: 1-0.

 

Geloven in een stunt

Na een derde en vierde onbenutte strafcorner aan Kampong-zijde mocht Schaerweijde het geluk beproeven. De bal kwam op het lichaam van Keeper David Harte waarna Jip Janssen het opruimwerk voor zijn rekening nam. Zo stond het na drie kwarten spelen nog altijd ‘maar’ 1-0 en mocht Schaerweijde dus blijven geloven in een stunt. Jur van der Have was dichtbij toen hij zijn geluk beproefde terwijl een groot deel van de thuisploeg nog bezig was met de teleurstelling over een opnieuw onverzilverde strafcorner. Maar een verdedigende stick voorkwam de gelijkmaker.


Meer ademruimte

Twee minuten later was er de goal die Kampong wat meer ademruimte bezorgde. Terrance Pieters ging op rechts in de cirkel een een-twee aan met Jelle Phijffer, zette met een mooie schijnbeweging de keeper op het verkeerde been en rondde fraai hoog af: 2-0. Niet veel later toverde Derck de Vilder zich een plek door de cirkel heen, speelde de bal onder de keeper door om vervolgens te zien dat er niemand voor de goal was om zijn prachtige aanval het verdiende vervolg te geven.

 

Commotie in de slotminuten

In de slotfase van de wedstrijd kwam Kampong goed weg. Bij een strafcorner voor Schaerweijde caramboleerde de bal via binnenkant paal uit de goal. Vervolgens belandde de rebound opnieuw bij de bezoekers waarna de bal op het lichaam van de gevallen Jip janssen werd gespeeld. Een strafbal oordeelde de scheidsrechter. Na protest van Kampongzijde en overleg tussen de scheidsrechters werd die beslissing omgezet naar een strafcorner. Ondertussen had Schaerweijde een aantal spelers gewisseld waardoor de strafcornerkanonnen, eerder nog op de bank, nu wel in het veld stonden. Iets wat het scherpe oog van Tim Oudenaller niet ontging waarna hij protesteerde bij de aanwezige KNHB-vertegenwoordiger. Na wat commotie over en weer, gingen de bewuste spelers naar de kant, werd de strafcorner genomen en zag het publiek dat het niks veranderde aan de eindstand. Zo bleef het 2-0 op de Klapperboom en zette Kampong de ongeslagen reeks voort.

 

Zondag 25 september speelt Heren 1 uit op en tegen de andere promovendus HDM. Om 14.45 uur.

 
Reacties
Arnaud Naeff
21-9-2022 | Alsof je er bij beide wedstrijden bij was ! Mooi toch samen met de aanvullingen op hockey,nl.

Powered by LISA